Poznaj wielowiekową tradycję produkcji win rzemieślniczych i dowiedz się dlaczego cały świat tak chętnie sięga po wina rosé właśnie latem! Całości dopełnią opowieści ambasadora winnicy Marca Petit, który poprowadzi wieczór i sprawi, że mariaż potraw i win nabierze zupełnie nowego wymiaru, a sztuka łączenia tych dwóch elementów stanie się trochę mniej tajemnicza.
Wszystko to w nowym miejscu na mapie Sopotu. Blugrass to kreatywne miejsce spotkań, łączące w sobie dopełniające się komponenty: nowoczesny koncept kulinarny, strefę nieoczywistych wydarzeń, a także scenę muzyczną.
Usytułowany między morzem, a zielonymi sopockimi błoniami czerpie z otoczenia, a energię natury przenosi do swoich wnętrz tworząc tym samym wyjątkową atmosferę sprzyjającą niespiesznej celebracji chwil i ulotnych momentów.
W trosce o komfort i atmosferę wieczoru, liczba miejsc jest ograniczona. Dlatego nie zwlekaj i zarezerwuj miejsce już dziś.
Organizator: Blugrass Sopot / Château Isolette
Kiedy: 26 lipca 2024 oraz 23 sierpnia 2024
Cena: 199 zł / os.
Czas trwania: 1,5 – 2 h
Start: godz. 19.00 / może ulec nieznacznym modyfikacjom
Miejsce: Blugrass / Radisson Blu Hotel, Sopot
MENU wieczoru:
Aperitif – koktajl na bazie musującego Isecco rosé
SET I
tartinka z truflą letnią i mascarpone (vege)
Isolette Chardonnay 2023
SET II
prowansalska tapenada z grillowaną bagietką (vege)
Château Isolette Ondine 2023
SET III
tatar z pomidora daktylowego z awokado (vege)
lub
tuńczyk marynowany w oliwie sezamowej z podsuszanymi pomidorami
Isolette Convivial 2022
SET IV
trufla z gorzkiej czekolady z czerwoną porzeczką (vege)
Château Isolette Cuvée Prestige 2020